Zašto se muškarci dive pametnim ženama, ali ih ne vole?

Teško vam je da nađete momka, zapravo većini žena jeste !

Šta muškarci zapravo žele, govore jedno – biraju drugo? To pitanje muči većinu dama. Iako govore da žele pametnu ženu, svojim odabirom često pokazuju da zapravo imaju druge afinitete.

Dva američka univerziteta su odlučila da sprovedu opsežno istraživanje na temu muško – ženskih odnosa i da dobiju odgovor na pitanje – Da li muškarci vole pametne žene?

Preliminarna anketa je pokazala da je 96 procenata muškaraca reklo da voli pametne žene i da im ne bi bilo teško da budu sa ženom koja je pametnija od njih. Nakon toga ti isti muškarci su bili podvrgnuti drugim eksperimentima u kojima je testirano da li su bili iskreni kada su to rekli. Naučnici su simulirali testove inteligencije tokom kojih su ispitanici bili izmešani sa ženama koje su imale i bolje i lošije rezultate od njih.

Kada se uporede dobijeni rezultati prvog i drugog istraživanja dobiju se iznenađujuće činjenice.

Iako su na početku testiranja muškarci rekli da vole pametne žene i da im ne bi bilo teško da budu u vezi sa ženom pametnijom od njih, nakon saznanja da je bila bolja na testu pokušali su da se distanciraju od te žene, čak su je ocenili kao manje poželjnu i privlačnu od žene koja je imala lošije rezultate.

Muškarci su bili zainteresovani za upoznavanje pametne žene samo u trenutku kada je to bila hipotetska ideja. Kada su morali da se druže sa njom povlačili su se u sebe jer su se osećali manje muževno i sigurno.

Postoje uslovi pod kojima potreba da zaštite sebe prevagne nad kvalitetima partnerke koja se sa distance čini privlačna. Muškarci koji odbiju pametnu partnerku samo štite svoj krhki ego. (telegraf.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close