Vremenska prognoza: Nakon vedrog jutra slijedi nam…

Danas će u Bosni i Hercegovini biti nestabilno vrijeme. Nakon vedrog jutra, uslijedit će nagla promjena: kiša će padati u Krajini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne i u Hercegovini a od sredine dana prema poslijepodnevnim satima padavine će se premještati prema istoku zemlje.

U poslijepodnevnim i večernjim satima jače padavine su izgledne u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. U Hercegovini se očekuje više padavina, od 30 do 60 litara po kvadratnom metru.

Lokalno može pasti do 80 litara. U Krajini, zapadnim, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne se prognozira do 30 litara kiše, a u istočnim i do 40 litara.

Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima je moguća i grmljavina. Prognozira se i jako jugo sa olujnim udarima brzine 60 do 80 km/h.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 21°C.

U nedjelju, 1. aprila, oblačno sa kišom i pljuskovima, ali padavine neće biti tako obilne kao u subotu. Na planinama će padati i snijeg.

Vjetar u jutarnjim satima mijenja smjer na sjever i sjeverozapad. Jači vjetar na sjeveru, sjeveroistoku i istoku Bosne. Krajem dana vjetar ponovo mijenja smjer na jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 14°C. (haber.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close