Snažni udari vjetra u BiH napravili veliku štetu (video)

Snažni udari vjetra napravili su štetu u nekoliko gradova u Bosni i Hercegovini.

U Sarajevu je vjetar polomio drveće na više lokaliteta u gradu te napravio veću materijalnu štetu.

 

 

Oboren je bor na kuću koja se nalazi u ulici Nasihe Kapidžić-Hadžić. Skela koja se nalazila na zgradi Predsjedništva BiH, zbog udara vjetra srušila se, a u ovoj nesreći, srećom, nije bilo povrijeđenih, ali je oštećen automobil Golf IV. Kako saznajemo, još nekoliko automobila oštećeno je u Sarajevu.

Zbog jakog vjetra praćenog kišom, na Sarajevskom aerodromu jutros su otkazana dva leta iz Istanbula, budući da avioni zbog nevremena ne bi mogli sletjeti u glavni grad BiH.

– Također, avion iz Kopenhagena nije mogao sletjeti te je nastavio let za Zagreb. “Lufthansin” avion, koji je trebao sletjeti u Sarajevo, vraća se u Minhen. Kompanija “Adria” je najavila kašnjenje zbog vjetra – rekla nam je Sanja Bagarić-Arnaut, potparol Sarajevskog aerodroma.

Snažan vjetar zadesio je i područje Zenice.

Prema informaciji iz Operativnog centra MUP-a ZDK, u Fakultetskoj ulici oštećena su dva automobila, a na više lokaliteta polomljena su stabla.

– Imamo zabilježeno nekoliko prijava o oštećenju stabala, a oštećena su i dva automobila. Srećom, nema povrijeđenih osoba – kažu iz Operativnog centra.

Jak vjetar koji puše posljednjih sat vremena, u Zavidovićima je oborio i oštetio nekoliko starijih stabala u samom centru grada. Građani se upozoravaju na oprez, jer prijeti i opasnost sa krovova.

 

 

Zabilježeno je i nekoliko manjih odrona na putnom pravcu Zavidovići –  Banovići.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba saopćili su da je zbog oborenih stabala na kolovozu u prekidu saobraćanje na dionici magistralnog puta M-18 Olovo – Kladanj preko prijevoja Karaula.(avaz.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close