Novak Đoković objavio kraj karijere

Najtrofejniji teniser Srbije svih vremena, Novak Đoković, odlučio je da završi karijeru! Nakon konsultacije sa svojim timom i medicinskim ekspertima, utvrđeno je da je povreda lakta takva da Novak nikada više ne bi bio na onom nivou na kojem je navikao navijače, piše “Telegraf”

Đoković je sa surovim medicinskim rezultatima bio upoznat još od početka februara, kada je u Švicarskoj operisao lakat. Tada su mu doktori rekli da postoje hronična oštećenja, koja operacijom mogu samo da se ublaže, ali da Novak nikada više neće moći da igra punom snagom.

Novak je ipak pokušao, nije želio da se tek tako preda i da ne pokuša još jednom da se vrati na teren, ali je dobio surov odgovor svog tijela na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju. Nakon dva uzastopna ispadanja u prvom kolu, odlučio je da se povuče i da posluša savjet doktora, nakon dugih konsultacija sa porodicom.

Novak je rekao da je ovo najteža odluka u njegovom životu, ali da na sve gleda pozitivno i da ima podršku svoje porodice.

Odluku je objavio na svom Facebook profilu, gde je opisao da je već dva mjeseca razmišljao o ovom bolnom potezu:

“Dragi moji, želio bih da podijelim sa vama odluku zbog koje ćete sigurno biti razočarani i tužni. Ovo je bila najteža odluka u mom životu, moram da priznam da mi je bilo jako teško presiječem i da odlučim šta da radim, baš zato što sam dobijao različita mišljenja doktora o stanju mog lakta. Nakon najnovijih pregleda, gdje je ustanovljeno trajno oštećenje lakta i da više nikada ne mogu da budem isti teniser kao nekada, jer zbog oštećenja kosti ne mogu punom snagom da udaram loptice. Zato sam odlučio da završim karijeru i jako sam tužan zbog toga, jer je tenis važan dio mog života.

Moj tim i porodica su mi pružili podršku, nadam se da ću je dobiti i od vas. Samo mi znamo koliko je bilo teško donijeti ovu odluku, o kojoj smo razmišljali još od 2. februara, kada sam operisan u Cirihu i kada su mi doktori rekli da postoji oštećenje, koje više ne može da se poravi ni operacijom ni mirovanjem. Nažalost, naša tijela su potrošna, a godine mečeva, treninga, udaranja loptice… uzela su svoj danak.

Žao mi je što tenisu nisam rekao posljednju riječ. Mogao sam to, ali ne i po cijenu da ostanem poluinvalid do kraja života i da žrtvujem svoje tijelo.

Želim vam svima puno zdravlja, jer je ono najvažnije, a onda sreću i ljubav i da uvijek pozitivno razmišljate, čak i kod najtežih odluka u životu. Vaš Novak.”(haber.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close