Jelena Karleuša ponovo iznenadila javnost

Jelena Karleuša često iznenađuje javnost sa provokativnim izjavama, a sada je odlučila da poslije smrti zavešta svoje organe.

Na to se odlučila jer želi da pomogne ljudima kojima je pomoć potrebna. Ona planira da ovih dana ode po donorsku karticu i time se zvanično upiše na spisak donora, piše “Alo“.

Jelena je tim povodom rekla:

– Sigurno ću u narednom periodu uzeti donorsku karticu i tako poslati jasan signal koliko je doniranje organa važno –rekla je Jelena.

Svoju odluku ona motiviše željom da nekom spase život:

– Bolesnim ljudima je transplatacija nekada jedini način da nastave život, a ukoliko sam u mogućnosti da na taj način spasem nekoga, svakako ću se bez razmišljanja odlučiti da postanem donor.

Ipak, Jelena je istakla da doniranje organa mora biti svjesna odluka donora i da to mora biti urađeno uz saglasnost njegove porodice:

– Ukoliko nastupi moždana smrt pacijenta, ljekari su u obavezi da zatraže saglasnost porodice. Tek ako se porodica saglasi, pacijent može postati donor organa. Zbog toga je donorska kartica važna, jer tom karticom šaljete jasan signal svojoj porodici, ali i okolini, za ovaj human čin.(haber.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close