Powered by WP Bannerize

256 čitanja

Powered by WP Bannerize

GORAŽDE: World Vision realizira projekat pomoći školskoj djeci vrijedan 10 000 KM

Ponedjeljak, 15.4.2013.

U okviru projekta pomoći školskoj djeci koji realizira organizacija World Vision, danas je u Goraždu uručena poljoprivredna mehanizacija porodicama koje žive isključivo od poljoprivrede.

Projekt pomoći djeci vrijedan je 10 000 KM. Ovaj put, pomoć je dobilo šest porodica u vidu motornih kopačica (jedna vrijedi 1 300 KM), jer su do sada porodice svoja imanja uglavnom obavljala ručno.

"Imam oko 20 dunuma zemlje u naselju Ilovača i trenutno ručno obrađujem dva dunuma. Ova kopačica svakako će mi dobro doći u obrađivanju imanja ali i mogućnosti da se obradiva površina i proširi", rekao je jedan od korsnika projekta Uzeir Turkušić.

Inače, World Vision  je osnovao Bob Pearc 1950. godine kao odgovor na potrebe stotine tisuća djece koja su ostala siročad po završetku Korejskog rata. Tijekom slijedećih nekoliko decenija, World Vision je proširio svoj rad na cijelu Aziju, Južnu Ameriku, Afriku, Bliski istok i Istočnu Evropu. 

To je organizacija za pomoć, razvoj i zagovaranje, posvećena radu sa djecom, porodicama i zajednicama kako bi prevazišli siromaštvo i nepravdu. U BiH ova organizacija djeluje od 1994. godine.

(Još nema glasova)

Za komentiranje potrebna prijava:

OVA VIJEST NEMA KOMENTARA