Borci najavili proteste za ponedeljak-Novalić i Bukvarević prijete policijom

Na sastanku koji su održali Premijer FBiH Fadil Novalić i ministar za pitanja boraca Salko Bukvarević dogovoreno je da će u slučaju da se ponove blokade koje su se desile na zadnjim boračkim protestima policija ekspresno djelovati.

Kako kaže ministar Bukvarević ne smije se dopustiti da određene grupice kojekakvih boraca blokiraju živote građana BIH. Većina boraca i boračkih udruženja podržava mene kao ministra i odluke vlade dok određene grupice koje ne mogu sakupiti ni 1000 – 2000 ljudi žele da terorišu sve ostale nelegalnim blokadama.

 Na adrese mnogih boraca koji su učestvovali u zadnjim blokadama počele su stizati kazne od 200 do 600 km. Vlast prijeti i zatvorskim kaznama u slučaju da se slični incidenti dogode, a Registar Boraca neće biti javno objavljen jer se tako štite lični podatci građana rekao je Bukvarević.

Uvid u registar moći će imati udruženja boraca kojih ima više od 1600 i od kojih je večina u službi SDA. Policijske snage su spremne i opremljen e da štite sigurnost građana i ustavni poredak BiH rekao je ministar Bukvarević za medije. (expresno.org.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *