Amerika i Rusija se gledaju preko nišana

Američka mornarica će u srijedu ka Sredozemnom moru poslati nosač aviona “USS Harry S. Truman”, s još sedam ratnih brodova, prenose agencije.

U saopštenju Mornarice Sjedinjenih Američkih Država navedeno je kako će “USS Harry S. Truman”, zajedno s ostalim brodovima, krenuti iz luke Norfolk te djelovati u sklopu Pete i Šeste američke flote.

Naglašeno je, također, kako će ovaj brod pratiti raketna krstarica “USS Normandy” te ratni brodovi razarači “USS Arleigh Burke”, “USS Bulkeley”, “USS Forrest Sherman” i “USS Farragut”, prenosi “Hina”…

Njima će se kasnije pridružiti “USS Jason Dunham” i “USS The Sullivans”.

Brodove, koji će na put krenuti u pratnji borbenih aviona pri Prvoj komandi zračnih snaga, uključujući 6.500 pripadnika, jednim dijelom pratit će i njemačka fregata “FGS Heschen”.

Američka administracija ranije je najavila svoj odgovor na posljednji napad režima sirijskog predsjednika Bashara al-Assada hemijskim naoružanjem na okupiranu Doumu.

Slanje nosača “USS Harry S. Truman” prokomentarisano je kao mogućnost da bi Sjedinjene Američke Države uskoro mogle intervenisati u Siriji.

Iz Mornarice SAD-a je navedeno kako se radi o “planiranom slanju” nosača aviona.

Nosač aviona “USS Harry S. Truman”, s pratećim ratnim brodovima, posljednji put je u Sredozemlju boravio 2016. godine, u sklopu borbe protiv oružane grupe Islamska država Irak i Levant.(haber.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *